Claassen Logistics behaalt tweede Lean & Green Star

Op 22 november 2018 is de eerste Lean & Green Award al in ontvangst genomen. Met deze prestatie is Claassen Logistics gestimuleerd om te groeien naar een hoger duurzaamheidsniveau. Het resultaat hiervan is dat wij dit jaar de tweede Lean & Green Ster in ontvangst hebben mogen nemen. De reden hiervoor ligt in het zorgvuldig uitwerken en implementeren van een duurzaamheidsbeleid.

Door middel van het BigMile programma waarbij een accountant de Co2 uitstoot per zending in kaart brengt, zijn er verbeterpunten in beeld gebracht. Met de analyses hebben wij snel kunnen schakelen en hebben wij de minder efficiënte regio’s snel in kaart. Aan de hand daarvan hebben wij een aantal verbeteringen kunnen realiseren.

Een van de maatregelen is de samenwerking met collega-vervoerders in binnen- en buitenland. Dit door middel van goederenuitwisseling voor bepaalde gebieden, waarbij de lading wordt uitgereden door een partner. Zo is de beladingsgraad voor ons en onze partner hoger, terwijl het aantal lege kilometers daalt. Een andere belangrijke bijdragen aan de lage CO2-prestatie is het vernieuwen van ons wagenpark. Door deze maatregel is onze vloot vernieuwd naar een gemiddelde Euronorm van 5,7.

Ons doel is om op 1 januari 2022 alleen nog maar met Euronorm 6 vrachtauto’s te rijden. Daarnaast zal de komende jaren de samenwerking met partners een belangrijke rol blijven spelen in het verder reduceren van de CO2-uitstoot. Een nieuw planningssysteem, dat in begin 2020 in gebruik is genomen, zal hier verder ook aan bijdragen.

 

© 2024 Claassen - Privacystatement

Claassen.nu maakt gebruik van cookies

Cookies zijn kleine bestanden die met pagina’s van deze website worden meegestuurd en door uw browser op de harde schrijf van uw computer worden opgeslagen. Er zijn verschillende soorten cookies die gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Voor het plaatsen van cookies is soms wel en soms geen toestemming nodig. Als u niet akkoord gaat met onze cookie statement dan plaatsen wij alleen de functionele cookies. Als u meer wilt weten over de cookies die wij gebruiken, de gegevens die daarmee verzameld worden en over uw rechten op dit punt, lees dan onze privacy policy om meer te leren over onze cookies.